بلاگ

انواع حلال ها و معرفی حلال های پر کاربرد

حلال، ماده ای است که در آن املاح حل شده و محلول را تشکیل می دهند. به طور کلی، انواع حلال ها، به صورت مایع هستند، اما می توانند یک جامد یا گاز نیز باشند. آب یک حلال برای مولکول های قطبی است و رایج ترین حلال محسوب می شود، زیرا ظرفیت حل تقریباً تمامی املاح را دارد.

حلالها کاربردهای مختلفی در صنایع شیمیایی، دارویی، نفت و گاز برای سنتزهای شیمیایی و در فرآیندهای تصفیه دارند.انواع مختلفی از حلال ها وجود دارد به طور مثال یکی از حلال های پر کاربرد در صنعت حلال 402 می باشد که در ادامه درباره ی آن بیشتر صحبت خواهیم کرد.

حلال چیست و چه کاربردی دارد؟

اصطلاح انواع حلال ‌ها، به دسته‌ای از ترکیبات شیمیایی اشاره دارد که با عملکرد خود در حل کردن، تعلیق یا استخراج مواد دیگر شناخته می شوند که معمولاً بدون تغییر شیمیایی مواد دیگر می باشد. از رنگ، محصولات مراقبت شخصی و داروها گرفته تا آفت‌کش‌ ها، پاک‌کننده ‌ها و جوهرها کاربردی هستند. بدون انواع حلال ها، بسیاری از محصولاتی که ما به آنها متکی هستیم، عملکرد خوبی ندارند.

موارد استفاده از حلال ها، در رنگ و پوشش، جوهرها، محصولات مراقبت شخصی مانند لوازم آرایشی، پاک کننده ناخن، محصولات پاک کننده، کاربردهای بهداشتی مانند محصولات دارویی باشد.

دسته بندی حلال
در بررسی دسته بندی حلال، بر اساس قطبیت، دو نوع حلال وجود دارد که یکی قطبی و دیگری غیر قطبی است. قطبیت، توانایی انواع حلال ها را برای حل کردن هر املاحی بیان می کند. می توان گفت که آب یک حلال جهانی است که به دلیل قطبیت بالای مولکول آن، در همه جا مورد استفاده قرار می گیرد.

این مکانیسم آب که به وسیله آن املاح را حل می کند، در مورد همه حلال های قطبی یکسان مانند متانول اعمال می شود. در اینجا، آرایش یون ها به یک مولکول، بارهای مثبت و منفی متمایز می دهد که توانایی واکنش با مولکول های املاح قطبی را به صورت الکترواستاتیکی دارند.

املاح غیر قطبی مانند چربی ها، روغن ها و گریس ها در آب حل نمی شوند. وقتی آنها را مخلوط می کنیم یک امولسیون تشکیل می شود. حلال های غیر قطبی، مانند تتراکلرید کربن و بنزن، از مکانیسم مشابهی برای حل املاح استفاده می کنند که یک جاذبه الکترواستاتیکی است.

در انواع حلال ها از نوع غیر قطبی، الکترون ها تمایل دارند در یک طرف مولکول گروه شوند و همان نوع مولکول های بزرگ املاح غیر قطبی را جذب کنند. با این مکانیسم، تمام املاح غیر قطبی، در حلال های غیر قطبی حل می شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *